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Q1.  Do sections 19(4) and 19(5) of the Regulation apply to out-of-province members
of Ontario plans?

A1.  Yes. For multi-jurisdictional pension plans the payment of commuted values is based on the
rules of the jurisdiction where the plan is registered (the major authority’s legislation). - 09/09

Q2.  Do sections 19(4) and 19(5) of the Regulation apply to Ontario members of
pension plans registered in other provinces?

A2. No. The provisions apply to plans registered in Ontario.  The rules of the jurisdiction where
the plan is registered apply (the major authority’s legislation). - 09/09


